Stichting Dreamcatcher

Kapitein voor een dag

Meer informatieWat zijn de voorwaarden om mee te kunnen?
In principe zijn deze voorwaarden beperkt. Het helpt echter als een van de begeleiders zeilervaring heeft om te kunnen assisteren bij het varen. Is dit niet het geval, dan zullen wij voor extra bemanning zorgen. Iedereen die door een begeleidende instantie wordt doorverwezen is van harte welkom.

Het is echter moeilijk om mensen met een lichamelijke handicap mee te nemen. Niet omdat we niet willen, maar de schepen zijn particulier bezit en hebben geen speciale aanpassing hiervoor helaas. Maar hiervoor hebben we een waardevolle samenwerking met Stichting Vaarkracht en de Piraat van Muiden. 
Verder is het noodzakelijk dat elk gezelschap zijn medische begeleiders zelf regelt. Wij faciliteren een leuke dag, maar hebben geen medische achtergrond om als begeleider te kunnen optreden. 

Zijn er kosten verbonden aan het meevaren? 
Nee. Er zijn aan de tocht zelf geen kosten verbonden. Ook de koffie, thee en frisdrank is voor onze rekening. Het vervoer van en naar de schepen is echter wel voor eigen rekening, evenals eventuele parkeerkosten. 

Wat is nog meer belangrijk om te weten?
Omdat dit een privé initiatief betreft, is het heel belangrijk te melden dat onze opvarenden verzekering een dekking biedt die uitgaat van pleziervaart en niet de dekking biedt zoals de commerciële chartervaart.  Je moet het zien als een gezellige avond op het water, waarin je jouw zorgen en die van het gezin even kunt vergeten.

Veiligheid voor alles!
Er zijn uiteraard wel voldoende zwemvesten. Deze zijn verplicht zodra we de ligplaats hebben verlaten, ongeacht de weersomstandigheden. Indien iemand dit niet doet, wordt er niet uitgevaren. De risico’s zijn gewoon te groot.
Bij een verwachting van windkracht 4 of meer wordt en niet gevaren en zullen we genoodzaakt zijn een andere datum te plannen. 

Meer informatie
Wil je meer weten, mail ons dan en geef aan bij welke zorginstantie je aangemeld staat. We zullen dan contact opnemen met jou en de betreffende zorginstantie en bemiddelen voor deelname.
Ons algemene email-adres is info@dreamcatchersailing.nl  of bel gerust 0625006060.